Sayfalar

HTML Parametreler [Ders 4]

HTML derslerinin dördüncüsü olan bu yazıda, HTML öğelerine ek özellik eklemeye yarayan parametrelerden bahsedeceğiz. HTML parametrelerinin nasıl kullanıldığını merak ediyorsanız, bu yazıyı okuyabilirsiniz.

Parametreler, etiketleri niteler

Parametreler sayesinde etiketlere ek özellik eklediğimizi söyledik. Yani HTML parametreleri ile etiketleri niteliyoruz.
Parametrelerin kullanım şekli şöyledir:
Mesela <body> etiketinin sayfanın gövdesini oluşturduğunu söylemiştik. Bu etiketin arka plan rengini mavi olarak niteleyelim:
Örneklerden çıkaracağınız gibi parametreler her zaman başlangıç etiketlerine eklenir. Ayrıca parametre isminden sonra eşittir (=) karakteri koyulur ve değer tırnak ("") içerisine alınır. Fakat parametre değeri içerisinde çift tırnak kullanacaksanız, bu durumda parametre değerini tek tırnak içerisine almanız gerekecektir. Örnek:
Eğer bu durumu göz ardı ederseniz HTML dökümanızın bu kısmı istediğiniz gibi çalışmayacaktır.

Sözün kısası

  • Başlangıç etiketine parametre adını yazın ve eşittir karakteri ekleyin. (name=)
  • Bundan sonraki kısma, yani değer kısmına; tırnak içerisine aldığınız değeri girin. (name="NWC")
  • Fakat gireceğiniz değer içerisinde de çift tırnak varsa, değeri belirtirken tek tırnak kıllanın. (name='New "World" Codes')

Son olarak

Parametrelerin kullanım şeklini öğrendik, aynı HTML etiketleri gibi bu parametre isimlerini ve nasıl kullanılacağını da deneyimleyerek öğreneceğiz. Hepsini oturup ezberlemek gibi bir durum hem sıkıcı hem de çok verimli olmaz. Eğer parametrelerin kullanım şeklini anladıysanız, başka bir şeyi dert etmenize gerek yok. Bir sonraki derste görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kaydol: RSS
Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks